dilluns, 13 de febrer del 2017

Xerrada: Què és avui la filosofia?


El passat dimecres dia 1 de febrer el Dr. Gonçal Mayos Solsona professor titular d'Història de la filosofia de la Universitat de Barcelona especialitzat en pensadors moderns com Nietzsche, Hegel, Herder, Kant, Hölderlin, D'Alembert, el Marquès de Sade i en l'estudi dels grans moviments moderns (Racionalisme, Il·lustració, Romanticisme, Filosofies de la sospita...) i la seva influència contemporània fins a la postmodernitat va visitar l'institut i va fer una xerrada per als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat titulada: Què és avui la filosofia?



Finalment, en acabar la xerrada, es va obrir un torn de debat i de preguntes molt enriquidores i interessants en el qual el professor Mayos va resoldre tots aquells dubtes de l'alumnat.

Quan va acabar la xerrada, el Dr. Mayos va tenir la gentilesa de regalar-nos per a la Biblioteca del centre algunes de les seves obres: Homo obsoletusPrecariedad y desemporedamiento en la turboglobalizaciónLa sociedad de la ignorancia, i Ilustración i Romanticismo.

Creiem des del  Departament de Ciències socials que la valoració de la xerrada ha estat molt positiva ja que l'alumnat va  tenir l'oportunitat de conversar amb un professor universitari en actiu.